diumenge, 14 de febrer del 2010

QUI SOM I QUÈ DEFENSEM A REAGRUPAMENT ?

Reagrupament és una entitat cívica que promou una candidatura transversal i unitària a les eleccions al Parlament i el nostre àmbit d’actuació són els Països Catalans, amb diferents posicions de partida en cada territori però amb voluntat de confluència i d’aconseguir la independència de tota la nació.

Reagrupament Mataró és la representació a la nostra ciutat del projecte independentista emergent que des de fa alguns mesos porta la iniciativa de l’emancipació nacional. Els objectius de l’associació són els següents:

Finalitats de l’associació Reagrupament:

1.Situar l’independentisme a l’eix del debat polític català.
2.Cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la Nació catalana.
3.Creació d’un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català.
4.El foment del debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans.

El projecte pot acabar constituint-se en partit, coalició electoral o agrupació d’electors, en funció del que sigui més pràctic. En tot cas, sigui quina sigui l’estructura jurídica Reagrupament és, per sobre de tot, un moviment de patriotes que volem i defensem:

a. La regeneració de la política
b. La independència de Catalunya.
c. Catalunya és una nació
d. Tenim dret a ser lliures i a tenir un estat.
e. Que l’estat espanyol sigui federal, confederal o el que sigui depèn de la voluntat dels espanyols, que no permetran cap avenç significatiu en l’autogovern (com demostren amb l’Estatut). En canvi ser independents només depèn dels catalans.

L’estat propi permetrà aconseguir de cop tot allò que volem i que es impossible obtenir d’una altra manera, com ser membres de ple dret a l’ONU, la UNESCO o als Consells de Ministres de la Unió Europea; disposar d’ambaixades autèntiques; que el català sigui oficial als jutjats, a Brussel·les i a Estrasburg; tenir seleccions esportives; recaptar i gestionar tots els nostres impostos; gestionar la immigració; i tot allò que tenen tots els estats o Catalunya serà un Estat membre de la UE, amb els mateixos drets i deures que la resta.

Els beneficis de la independència són molt més grans que els possibles costos que hi pugui haver a curt termini: l’estat espanyol ens pren el 10% del PIB cada any, més de 21.000€ milions a l’any. Això vol dir: o 3.000€ per català a l’any, l’equivalent a un pla Obama cada any (és a dir, tot el que Obama està dedicant per ciutadà americà per reactivar l’economia aquest any els catalans ho paguem cada any): Uns 60 milions d’euros al dia. Aquests diners podrien comportar menors impostos, major despesa social o les dues coses. En tot cas, el que els catalans decidim.

Com s’aconsegueix la independència?

Proclamant-la des del Parlament per una majoria absoluta de diputats (declaració unilateral d’independència). No cal fer un referèndum previ, perquè l’estat espanyol no ho permetrà mai, i perquè el referèndum són les pròpies eleccions al Parlament, tot i això, també és cert que estem totalment d'acord i donem absolut suport a les iniciatives populars posades en marxa a tota la nació.

Regeneració de la política

•Cal assegurar transparència, ètica, austeritat i bona gestió per part dels representants públics. Això s’assegura amb:
•Llistes obertes – així tothom pot saber a qui vota, i per tant demanarli comptes si no fa bé la seva feina
•Limitació de mandats – en la política s’està de pas, “professionals que temporalment es dediquen a la política, no polítics professionals”
•Establiment dels sous en funció del que l’individu ha sigut capaç d’obtenir en la vida civil (p.e. sous en funció dels rendiments del treball declarats en els darrers anys; així ningú es pot enriquir ni perdre diners amb la dedicació a la política). Els més preparats per cada responsabilitat, defugint l’amiguisme, el nepotisme o qualsevol de les seves variant.
•Publicitat dels sous dels representants públics i limitació de les dietes
•Prohibició d’acumulació de càrrecs; règim estricte d’incompatibilitats
•Transparència en la despesa pública

Conclusions:

•La independència és possible i necessària, i només depèn de la voluntat dels catalans.
•El procés d’independència ha d’anar lligada d’una regeneració de la política: ens hem de sentir orgullosos dels nostres representants públics, han d’estar a l’alçada, hem de poder confiar en ells
•Si vols la independència i la regeneració de la política no cal cap referèndum: només cal que donis suport a Reagrupament.

Com pots ajudar?

1.Apunta’t a Reagrupament! Si no pots fer res més, almenys pagaràs una quota que servirà per tirar endavant el projecte.
2.Explica el projecte a tothom que coneguis
3.Anima a tothom a apuntar-se a Reagrupament (o, com a mínim, aconsegueix les seves dades de contacte per poder-lo mantenir informat)
4.Digues a Reagrupament com vols ajudar
5.Organitza trobades amb persones independentistes del teu entorn per explicar-los el projecte
Si volem, podem: només depèn de nosaltres

Per més informació:


VULL TORNAR A REAGRUPAMENT MATARÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.